ZOBOTEHNIČNI LABORATORIJ

Klinika Križaj ima tudi zobotehnični laboratorij, kjer se izdelujejo vse vrste fiksnih, mobilnih in protetičnih del oz. protetičnih nadomestkov. Pri delu se uporabljajo najsodobnejši in najkakovostnejši materiali, od materialov za mobilno protetiko pa vse tja do keramike.

Laboratorij podpira najsodobnejša oprema, ki zmore odgovoriti na vse pacientove težave in želje:

  • KaVo Everest (digitalizirana naprava za popolna estetska dela s cirkonom in titanom),
  • 3D naprava za izdelavo implantoloških vzorcev (ki omogočajo lažjo in natančnejšo vgradnjo implantata ter neposredno izdelavo protetičnih del),
  • pomožna oprema (talilnice, peči, strojna oprema ipn.).

Vsak zobni tehnik, ki dopolnjuje stomatološko zasedbo v našem zobotehničnem laboratoriju, je specializiran za določeno vrsto dela. Tako moremo zagotoviti kakovostno selekcijo protetičnih del in visoko natančnost slehernega protetičnega nadomestka, ki je hkrati pod nenehnim nadzorom zdravnika specialista stomatološke protetike.
Opisani pristop vzpodbuja izdelavo vrhunskih protetičnih nadomestkov (proteze, krone in mostički), ki se ob izjemni izdelavi v celoti prilagodijo posameznemu pacientu.
KaVo Everest je digitalizirana naprava najsodobnejše CAD/CAM tehnologije – estetsko popolna dela na cirkonu in titanu, mostičkih, kronah, inlayih, onlayih, furnirjih in ostalih delih z implantati, a tudi kombinirana dela za praktično vse indikacije, dosegajo osupljivo natančnost.

CIRKON

KaVo Everest cirkonska keramika, ki zavzema posebno mesto med keramičnimi materiali in trenutno šteje za najpopolnejšega med njimi. Keramičnemu jeklu pritičejo izredne mehanske značilnosti, kot so posebna čvrstost, velika odpornost na lom in dolgotrajna stabilnost.

TITAN

Titan, predelan s KaVo Everest sestavinami, v fiksni protetiki predstavlja izredno učinkovit in enostaven material, zlasti za kronice in osnove mostičkov. Zanj velja, da je:

  • estetsko popoln,
  • ugoden (zelo čvrst, lahek, nevtralnega okusa),
  • nealergijski material (ne povzroča draženja, v več desetletjih medicinske uporabe ni bil zabeležen niti en primer alergijske reakcije),
  • obrambno reaktiven (odlična obramba in izolacija vaše kronice ali mostička pred kemijskimi vplivi sladke ali kisle hrane, agresivnimi telesnimi tekočinami in korozijo),
  • omogoča vzpostavljanje diagnoze čez kronico, moč ga je rentgensko nemoteno pregledati (v primerih ran in zanesljive diagnoze kariesa; ob tem ni neogibno odstraniti kronice ali mostička).

 

KERAMIČNE PREVLEKE IZ CIRKONIJEVEGA OKSIDA

Polnokeramične prevleke iz cirkonijevega oksida so namenjene pacientom, ki si želijo vrhunske kakovosti in ustreznega estetskega učinka. Keramična konstrukcija je podobno prosojna kot naravni zobje, še več, prehod med prevleko in zobom je neviden.